Јавна расправа по Нацрт Извештај за стратегиска оцена на животната средина за Стратегија за регионален развој на Република Северна Македонија 2021 – 2031


Почитувани,

Министерството за локална самоуправа Ве поканува да земете учество на јавната расправа по Нацрт Извештајот за оценка на животната средина,на Стратегија за регионален развој на Република Северна Македонија 2021 – 2031 година.

Јавната расправа ќе се одржи на 27.04.2021 (вторник) со почеток во 11 часот, на зоом платформата JoinZoomMeeting.
Вашето учество можете да го обезбедите преку вклучување на линкот подолу, без претходна најава.

https://zoom.us/j/96818691669?pwd=Y214UUVLRi91YWRibGl2UG9FeVROZz09

 Стратегијата за регионален развој 2021-2031 и Нацрт Извештајот се објавени  на ВЕБ станата на Министерството за локална самоуправа на следните линкови:

Стратегија за регионален развој 2021-2031

https://mls.gov.mk/files/Strategija-Za-RRR.pdf

Нацрт Извештај

https://mls.gov.mk/mk/%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B8