Министерството за локална самоуправа согласно мерките и препораките на Владата за заштита и превенција од коронавирус КОВИД-19, презеде мерки за заштита на соработниците и на вработените.

Министерството за локална самоуправа работи со  работно време од 08.30-16.30 часот.

Воведени се дежурства во секој сектор за обезбедување на функциите поради оправдано отсуство на вработени-родители на деца до 10 години и хронични болни.

Состаноците се реализираат телефонски или со користење на други комуникациски средства преку интернет.

Сите што имаат потреба од контакт со Министерството за локална самоуправа, тоа можат да го направат на следните телефонски броеви и на меил адресата :

02 3253 921  кабинет на министер

071 226 404 Славица Јакимовска, Сектор за регионален развој

071 226 425 Хајрие Ахмед, Сектор за ЕУ

071 225 892 Елмаз Малиќи, Сектор за развој на локалната самоуправа

071 226 605 Сузана Најкова, Сектор за правни работи

071 225 786 Елена Кузмановска, Одделение за човечки ресурси

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Апелираме до нашите соработници да ги почитуваат мерките и препораките на Владата, да сториме се за да се спречи ширењето на вирусот КОВИД- 19 во државата.

https://vlada.mk/covid19