Дејвид Гир, амбасадорoт на Европската Унија, Горан Милевски, министерот за локална самоуправа и Петре Шилегов, претседател на ЗЕЛС и градоначалник на Скопје официјално го означија отворањето на повикот за предлог-проекти "ЕУ за општините". За финансирање на проектите 5 милиони евра обезбедува ЕУ, а националното кофинансирање ќе се обезбеди преку Министерството за локална самоуправа.
 
Повикот е отворен до 30 декември.
 
Линк до повикот: https://bit.ly/2TuymgY