Министерот Горан Милевски оствари средба со Амбасадорката на САД во земјава, Н.Е. Кејт Мари Брнз.


На средбата Амбасадорката министерот ја запозна со тековните и идните планирани активности на Министерството.

Северна Македонија и САД како НАТО партнери продолжуваат и понатаму уште поинтензивно да ги градат своите пријателски и стратешки односи.